• Op kamp met groep 7
  • onze leerlingenraad
  • Kanjertraining
  • Spelletjescircuit
  • instrument in de klas

Op kamp met groep 7

onze leerlingenraad

Kanjertraining

Spelletjescircuit

instrument in de klas

Groen doen!

Groen doen!

We hebben een proef abonnement afgesloten tot de zomervakantie voor de groepen 6 tot en met 8 bij Groen doen. Nieuwsgierig onderzoeken en ontdekken staat altijd centraal bij de activiteiten en lesmaterialen die in het teken staan van Natuur & Milieu Educatie (NME).

Met de hele klas praktisch aan de slag met natuur en milieu en met wetenschap en techniek. Dat is de missie van Groen Doen. Groen Doen biedt leerzame en onvergetelijke (natuur) activiteiten en lesmaterialen voor het basisonderwijs in Zuidwest-Fryslân. Voor elke leeftijd is er wel iets te beleven. Want Groen moet je gewoon DOEN!

Dit kan een excursie zijn, waarbij kinderen de natuur in gaan en lekker gaan banjeren in het bos, het weiland of de waterkant. Maar ook is er natuurlijk van alles te beleven in de directe omgeving rond het IKC. Zo leren kinderen bijv. tijdens Himmeldei hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een prettige leefomgeving.
 
De NME (Natuur Milieu Educatie) afdeling van Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum is verantwoordelijk voor de coördinatie van Groen Doen. Het NME-centrum onderhoudt daarvoor nauwe contacten met de leerkrachten en basisscholen. Ronald Galema is contactpersoon namens IKC Bonifatius.
Groen Doen wordt gefinancierd door de gemeenten Súdwest-Fryslân, gemeente De Fryske Marren en Agentschap NL. Het IKC betaalt een bedrag per leerling.

<< terug naar overzicht
IKC Bonifatius     Leeuwarderweg 30, 8605 AH Sneek     t 0515 - 412 719     info@bonifatiussneek.nl