• Op kamp met groep 7
  • onze leerlingenraad
  • Kanjertraining
  • Spelletjescircuit
  • instrument in de klas

Op kamp met groep 7

onze leerlingenraad

Kanjertraining

Spelletjescircuit

instrument in de klas

De 6e klas van 1973

De 6e klas van 1973

Sneek, zaterdag 21 april 2018, het was zover, de 6e klas van 1973 bezocht de St. Bonifatiusschool met 30 man/vrouw sterk.  Iedereen vond het geweldig leuk om na jaren weer eens in het schoolgebouw te zijn. Vooral het originele trapportaal met de oude schoolbel en schoolplaten was voor velen een feest van herkenning.  De groep reünisten werd ontvangen door Karin Staal, directeur van het kindcentrum Bonifatius.  Zij schetste de actuele ontwikkelingen van school naar integraal kindcentrum vanuit de visie Samen Eigen Wijs. De oud-leerlingen waren aangenaam verrast door de nieuwe ontwikkelingen en de omvang van het IKC met tegenwoordig twee locaties. 
Oud-directeur Hans Lunteren vertelde hoe hij de bel  altijd luidde. 
Oud-leerkracht mevrouw Hettinga (94) was de speciale gast. Haar foto met een meisjesklas hangt sinds jaar en dag in de teamkamer op de Bonne. 
Sommige oud-leerlingen wilden beslist even op zolder kijken, vanuit een jeugdige fascinatie voor de Bonne-zolder. 
Oud-meester Wout Philippo las de klas voor uit Dik Trom.  Hij las altijd graag voor herinnerden de reünisten zich.  Een mooie paragraaf over Dik Trom die de juf liet schrikken met een enorme kikker in de klas. 
Deze groep, zo vertelde meester Philippo, was zijn eerste groep als meester en dat geeft een speciale band. 
De groep bestond uit 40 kinderen die hij en directeur Lunteren indeelden in rakkers, stakkers en de grijze middenmoot. Passend onderwijs in 1973! Een van de rakkers vertelde over een spijbelavontuur om vuurwerk in Leeuwarden te kopen. Helaas strandde hij en zijn vriend aan de rand van de stad, omdat ze de weg verder niet wisten en zo keerden zij onverricht ter zaken terug naar Sneek. 
Na een rondleiding werd het bezoek besloten met een klassenfoto. 
Met een hoofd vol herinneringen en verhalen ging de groep na het bezoek aan school lekker uit eten en napraten.

<< terug naar overzicht
IKC Bonifatius     Leeuwarderweg 30, 8605 AH Sneek     t 0515 - 412 719     info@bonifatiussneek.nl