• Op kamp met groep 7
  • onze leerlingenraad
  • Kanjertraining
  • Spelletjescircuit
  • instrument in de klas

Op kamp met groep 7

onze leerlingenraad

Kanjertraining

Spelletjescircuit

instrument in de klas

Eindtoets

Eindtoets

In week 16 krijgen de kinderen van groep 8 hun laatste toets, de eindtoets. Een eindtoets is verplicht voor alle scholen in Nederland. Dit jaar gaan wij  een andere toets gebruiken, de IEP eindtoets en niet meer de CITO eindtoets. De Iep toets wordt al door één op de drie basisscholen gebruikt.

De IEP toets biedt de toetsen anders aan. Geen losse antwoordbladen en verschillende boekjes met alleen maar multi-choise vragen, maar één boekje, waarin je bij de vraag meteen je antwoord kunt zetten. Rekenopdrachten zijn simpel geformuleerd, zodat ook minder talige kinderen deze goed kunnen begrijpen. Dus.. als je niet sterk bent in taal, belemmert je dat niet bij rekenen. En zo moet het ook. Bovendien zien de  boekjes zien er aantrekkelijk uit en worden de opdrachten in moeilijkheidsgraad opgebouwd. Het lood zakt je niet meteen in de schoenen als je de eerste vragen niet weet, want iedere toets begint simpel, dat geeft zelfvertrouwen.
Bovendien willen wij niet alles 'ophangen' aan CITO toetsen, de toetsen van het leerlingvolgsysteem zijn ook al van CITO.
Het advies van een eindtoets is niet bepalend voor de keuze van de vervolgopleiding, maar wijkt het advies positief af, dan kan het advies, in overleg met ouders, worden gewijzigd.

Voorbeeld:
Ons advies is GT, maar uit de eindtoets komt een HAVO niveau, dan kan het advies worden aangepast.

Omgekeerd kan niet, want een toets blijft toch altijd maar een momentopname. Wij zeggen vaak een toets is niet meer dan een foto van uw kind, de afgelopen jaren is de film van uw kind.

Voordat wij de IEP toets gaan doen, zullen wij een voorbeeldboekje met opdrachten maken, zodat de kinderen gewend zijn aan de manier van vragen.

Wilt u graag meer informatie over de IEP-toets? 
In deze folder kunt u hierover meer lezen
 

<< terug naar overzicht
IKC Bonifatius     Leeuwarderweg 30, 8605 AH Sneek     t 0515 - 412 719     info@bonifatiussneek.nl