• Op kamp met groep 7
  • onze leerlingenraad
  • Kanjertraining
  • Spelletjescircuit
  • instrument in de klas

Op kamp met groep 7

onze leerlingenraad

Kanjertraining

Spelletjescircuit

instrument in de klas

Hoofdrol voor Wouter (6J) bij opening LF2018.

Hoofdrol voor Wouter (6J) bij opening LF2018.

Ik ben Wouter van der Werf, en zit in groep 6J. In november heb ik bij Tryater in Leeuwarden auditie gedaan om mee te doen aan de opening van Leeuwarden Culturele Hoofdstad. Mijn dansmeester had me de tip gegeven en het leek me wel leuk om mee te doen. Ze zochten dansers omdat je heel precies op de muziek bewegingen moet maken. De audities waren erg leuk en toen was ik door naar de tweede ronde! De tweede ronde was nog leuker en toen hoopte ik echt dat ik een rol zou krijgen.
Ze vertelden dat er op drie pleinen in Leeuwarden torens zouden worden gebouwd van wel 20 meter! Deze torens lijken op de Oldehove, de scheve toren in Leeuwarden, maar onze torens staan gelukkig recht. Om zeker te weten dat we geen hoogtevrees hadden, moesten we met zn allen een hele hoge steiger op, dat was erg leuk!
Op de drie torens wordt tegelijkertijd een verhaal geprojecteerd en de kinderen die een rol zouden krijgen mochten dat dan uitbeelden. Het verhaal gaat over een jongen en een meisje die samen de wereld ontdekken en avonturen beleven, zij spelen dus de hoofdrol. Het thema is Iepen Mienskip, dat betekent Open Gemeenschap, en Tryater wil dat uitbeelden door te laten zien dat als je naar elkaar luistert en samenwerkt  je heel goed kunt samenleven. Het verhaal wordt op de toren geprojecteerd en de podia zijn op 10 en 16 meter hoog. Er zijn ook heel veel muzikanten en koren en dansers die meedoen. En er is ook een lied gemaakt speciaal voor de opening, het heet Seis Oere Thús. Een andere jongen die meedoet, Rogier, speelt in de clip:  https://www.youtube.com/watch?v=PdJ98S8wY5g

En toen kreeg ik te horen dat ik een hoofdrol had! Daar was ik heel erg blij mee en gingen we heel veel repeteren met 4 jongens en 4 meisjes. Na veel repeteren konden ze goede setjes van een jongen en een meisje maken, en werd Telysha mijn maatje. Daar was ik heel blij mee want ze is heel leuk en we kunnen heel goed samenwerken. Alle bewegingen moeten precies elke tel goed met de muziek en het verhaal zijn, en met de regisseurs hebben we daar in ons hoofd een heel verhaal bij gemaakt. Wij zien zelf het verhaal niet, dus we moeten echt alles op het geluid van de muziek doen.
Telysha en ik mogen op de toren op het Wilhelminaplein/Zaailand staan, daar zijn we heel blij mee, want dat is een heel groot plein, en het koningspaar komt daar ook. Afgelopen zaterdag hebben we voor het eerst op de toren gestaan en konden we oefenen waar onze plek was op de toren en of we wel op tijd van de ene naar de andere plek konden komen. Nynke Laverman ging ook haar lied oefenen, ze zit dan op haar Friese paard en zij komt ook op het Zaailand. Ook gingen Telysha en ik nog iets heel speciaals oefenen, als je wilt weten wat, dan nodig ik je uit om zaterdag te komen kijken. Het is gratis. De torens staan op Het Zaailand, Het Goeverneursplein en het Oldehoofsterkerkhof. Maar je kunt het ook live op tv zien bij NPO1. Omdat Leeuwarden Culturele Hoofdstad van heel Europa is, komen er ook heel veel fotografen en filmploegen, en mogen wij zaterdag eerst op de rode loper bij De Harmonie. Ik vind het een hele eer dat ik mee mag doen, en dat ik dit allemaal meemaak, ik ben ook wel een beetje trots op mezelf en ik heb er heel veel zin in. Het lijkt wel een droom.
Wij gaan deze week nog drie avonden repeteren met alle mensen die meedoen. Mijn zus doet ook mee met MUZT, en KMT doet ook mee, er doen een paar duizend mensen mee dus bijna iedereen kent wel iemand die meedoet.
De officiële opening is op zaterdag 27 januari rond 21u in Leeuwarden.
https://www.friesland.nl/nl/agenda/1668763945/de-opening
 

<< terug naar overzicht
IKC Bonifatius     Leeuwarderweg 30, 8605 AH Sneek     t 0515 - 412 719     info@bonifatiussneek.nl