• Op kamp met groep 7
  • onze leerlingenraad
  • Kanjertraining
  • Spelletjescircuit
  • instrument in de klas

Op kamp met groep 7

onze leerlingenraad

Kanjertraining

Spelletjescircuit

instrument in de klas

Project Young Impact

Project Young Impact

Barack Obama:
"Change will not come if we wait for some other person or some other time." 
 
Op donderdag 22 februari zijn de groepen 7 en 8 gestart met het project Young Impact. Drie medewerkers van deze organisatie hebben verteld wat er van de kinderen verwacht wordt: Een positieve actie (challenge) om je omgeving mooier te maken. Een aantal kinderen had aansluitend een workshop, zij zullen hun meester of juf helpen om de kinderen in hun groep te begeleiden.
Alle kinderen bedenken een challenge, een vrijwillige actie. Zij mogen dit in een groepje doen of individueel. In de klas krijgen ze tijd om een actie te bedenken. Het voorbereiden en de uitvoer van hun challenge doen de kinderen na schooltijd. Er wordt nog een moment gepland wanneer de challenges uitgevoerd worden.
De deelnemers van de workshop hebben door het benoemen van hun sterke kwaliteiten allerlei ideeën bedacht voor een challenge. Enkele voorbeelden van challenges: autovrije dag, knutselen bij de kleuters, geld inzamelen voor daklozen, een dag voor gehandicapten bij Cambuur, opruimdag in de buurt, bingomiddag voor ouderen.
Als ze hun actie geregistreerd hebben op de site van Young Impact, kunnen ze filmpjes en foto's oploaden. Zo kan iedereen zien wat voor mooie acties er georganiseerd worden!
Young Impact organiseert een feestavond op 6 juni in Ahoy in Rotterdam. Vanuit school gaan we hier niet naar toe, maar de kinderen kunnen hier wel zelf naar toe samen met hun ouders.
Meer informatie is te vinden op de website Youngimpact.nl


Voor de foto's van de kick-off klik op   YOUNG IMPACT

<< terug naar overzicht
IKC Bonifatius     Leeuwarderweg 30, 8605 AH Sneek     t 0515 - 412 719     info@bonifatiussneek.nl